4 motive sentimentale pentru care abia aștept Gaudeamusul

Dincolo de lansările pe care le voi avea la Gaudeamus și de întâlnirile cu cititorii cărților mele și alți prieteni dragi, există 4 motive de natură pur sentimentală pentru care abia aștept târgul de anul acesta.

  • Am cunoscut o serie de oameni minunați în 2014. Unii dintre ei nu debutaseră în volum, dar îi citeam cu drag în paginile revistelor SF. Rând pe rând, au făcut pasul la carte Teodora Matei, Alexandru Lamba, Nic Dobre, Florin Purluca și Daniel Timariu. Mai rămăsese un debut pe care-l așteptam cu mare nerăbdare. Și iată că, în sfârșit, Florin Stanciu (aka Irvin T. Creve) își lansează primul volum, Omnium.
  • Am auzit de el la un concurs SF la care participaserăm amândoi. Am luat legătura cu el. A mai publicat un text, apoi altul, și am început să discutăm tot mai des despre povestirile noastre, despre proiecte. A debutat în volum anul trecut, a câștigat deja un premiu SF și a făcut o impresie foarte bună cu primul roman din seria Tenebre. Dar aproape întotdeauna a preferat o poziție discretă – o povestire ici, o carte colo. La târgul de anul acesta, mă voi bucura nespus să particip la 4 lansări cu Daniel Timariu: romanul Tenebre 2: Labirintul, antologia Povestiri cu dragoniantologia Noir de București și volumul colectiv Exit plus: Povestiri de dincolo – în toate acestea fiind prezent cu câte un text.
  • La East European Comic Con 2016, de mine s-a apropiat timid un tânăr. Întâi, a luat un pliant. A revenit a doua zi și a cumpărat o carte. S-a întors din nou pentru a cere informații despre cum ar putea publica și el, deoarece îi plăcea să scrie. Ulterior, câteva povestiri i-au apărut în revistele online. Iată că, acum, Ștefan Decebal Guță apare și în print: o povestire în antologia Noir de București, alta în Povești din umbră.
  • Ne-am cunoscut virtual în cadrul unui concurs de povestiri SF de la finalul anului 2013. Am testat cum ar fi să scriem împreună. Nu știu când am ajuns buni prieteni. Azi, aproape că nu mai facem vreunul o mișcare (literară) fără știrea sau sfatul celuilalt. A citit Parfumul Cracoviei în timp ce îl născoceam și, pe lângă numeroase observații pertinente și corecturi, m-a impresionat cu comentarii de genul: Hai, măăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă …………………………………………….. Nu așa!, Nununu, plz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sau Offffffffffffffffffffff! Am plâns… Abia aștept să o aud pe Teodora Matei vorbind la lansarea romanului Parfumul Cracoviei.

 

4 comentarii

  1. Mulțumesc, Lucian! Să știi că și eu abia aștept să ne reîntâlnim 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *