Jurnal de bord 42

Săptămâna trecută am anunțat, în sfârșit, toate aparițiile mele de la Gaudeamus. Am primit și coperta romanului Parfumul Cracoviei, care îmi place atât de mult, încât o mai postez o dată aici. Nu de alta, dar e capul de afiș în ceea ce privește lansările la care voi participa.

Așa cum spuneam, la acest târg voi încerca să-i mulțumesc atât pe fanii scrierilor mele de dragoste, cât și ai celor polițiste ori SF. Cei din urmă vor avea parte de o reeditare a unuia dintre cele mai de succes romane ale mele, Vraciul de pe norul interior, care va beneficia de o copertă similară celorlalte din universul Frontierei și de atât de așteptata anexă cu speciile extraterestre. O altă reeditare va fi a volumului colectiv Exit, care va include o povestire suplimentară față de prima ediție, aparținându-i lui Daniel Timariu.

Voi avea și un text fantasy, de data aceasta în combinație cu unul polițist. Este vorba despre Străinul palid din Mirabilis, care va apărea în micuța colecție Povestea a editurii Tritonic. Dacă vreți să vedeți cum se poate face o anchetă printre ființe și oameni cu abilități magice, vă îndemn s-o citiți. Ca să rămân la genul polițist, veți avea ocazia să lecturați și un text despre Bucureștiul interbelic, în antologia Noir de București. Din ambele texte voi publica fragmente în perioada premergătoare târgului Gaudeamus.

Firește, cireașa de pe tort o reprezintă romanul Parfumul Cracoviei, așteptat de cei care-mi apreciază scrierile romanțate. Veți călători prin fosta capitală poloneză redată prin ochii mei, așa cum am văzut-o în urmă cu câteva luni. Un fundal pe care se desfășoară patru povești de viață, cu iubiri, reușite și dezamăgiri. Vineri veți avea ocazia să citiți un fragment din roman. 😉

Ce urmează? În curând voi vorbi pe site despre cărțile care planificate pentru anul viitor. Cât privește ceea ce voi scrie în ultimele două luni ale anului acesta, programul e destul de încărcat. Am de terminat povestirea SF la care lucrez acum, încă două contractate deja și o nuvelă. Dacă timpul îmi va permite, voi scrie și o a patra, onorând o invitație primită la RomCon. Mi-aș mai dori să scriu încă un text din seria Povestea lui și o povestire polițistă a cărei mi-a venit astă vară, dar pentru ele chiar nu cred că va mai fi loc anul acesta. În materie de cărți… ei bine, de la 1 noiembrie începe greul. Pentru că mă voi apuca, în sfârșit, de romanul young adult promis fiicei mele acum un an sau doi. Un proiect în fața căruia, recunosc, am mari emoții. 🙂

S-aveți o săptămână cu toamnă frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *