Jurnal de bord 32

Volumul polițist Domino s-a lansat weekendul trecut la Târgu Mureș, la târgul de carte din cadrul SIMFEST. Am fost prezenți toți cinci autorii și am căzut de acord că vom continua proiectul. Așadar, anul viitor va exista un Domino 2 – sub ce nume vom ajunge să-i dăm la final – în care Tony Demetriade, Marian Duca, Anton Iordan, Ovidiu Danelescu și Sergiu Manta își vor uni din nou forțele pentru a rezolva un caz.

Proiectul a avut mai multe părți frumoase. Prima a fost provocarea de a aduce laolaltă cinci autori cu stiluri și teme diferite. Apoi a fost colaborarea în sine, care a mers incredibil de bine. E drept, eu și Teodora scriem împreună, Bogdan a lucrat și el cu alți autori, dar tot existau câteva zeci de lucruri care puteau merge prost. N-a fost cazul, iar produsul finit ne-a plăcut tuturor. Și, precum am avut ocazia să constatăm, și cumpărătorilor – dintre care unii au revenit după lecturarea lui pentru a achiziționa seria autorului a cărui text le-a plăcut cel mai mult.

Dacă tot ne-am adunat atâția tritonici laolaltă, am schițat și alte proiecte. Multe, până la trei dimineața, asezonate cu beri, whisky, gin, înghețată și… ciorbe. 🙂 Sperăm că se vor concretiza cât mai multe dintre ele.

Săptămâna trecută am terminat de revizuit o povestire mai veche, apărută în volumul meu de debut, Trilogie. E un text fantasy, care va apărea zilele acestea într-o revistă de profil. Am terminat și lectura ultimului roman al seriei Omul Arămiu de Robin Hobb, Destinul Bufonului – delicios de superbă, exact ceea ce-mi doresc eu de la un autor. Mi-a alungat și gustul amar lăsat de precedenta trilogie a scriitoarei, Farseer.

Tot la Târgu Mureș am primit laude pentru Uneori, când visez… Mi-au căzut foarte bine. Tuturor celor care așteaptă cu nerăbdare noul meu roman de dragoste le spun să stea liniștiți. Parfumul Cracoviei merge bine, în ritmul planificat, pentru a putea apărea în noiembrie la târgul de carte Gaudeamus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *