Jurnal de bord 24

Am început „Jurnalul de bord” în postările de pe pagina de Facebook pentru a prezenta, în fiecare zi de luni, ce-am mai făcut în săptămâna abia încheiată. Cu timpul, am constatat că nu-mi mai ajung câteva idei concise într-o postare, ci vreau să mă dau mai mult în stambă. Prin urmare, am mutat jurnalul de pe naveta orbitală pe nava-mamă. Adică aici.

Săptămâna trecută am terminat de citit trei cărţi: Dr. Bloodmoney de Philip K. Dick (căreia i-am dat 4 stele pe Goodreads, adică „mi-a plăcut mult”), Camera obscură de Anamaria Ionescu (3 stele = „mi-a plăcut”) şi Suspendaţi într-o rază de soare de Ben Ami (1 stea = „nu mi-a plăcut”). O primă impresie am postat-o chiar pe Goodreads, urmând ca recenziile să le scriu în perioada care urmează. Un pic mai încolo, ce-i drept, căci teancul de cărţi care aşteaptă să vorbesc despre ele e destul de măricel. Ar fi cazul să fiu mai harnic.

Că tot veni vorba de asta, am rămas destul de mult în urmă cu povestirile apărute online. Am început însă mobilizarea şi săptămâna asta voi publica un articol despre textele apărute în lunile aprilie, mai şi iunie în Gazeta SF.

Tot aici, pe site, voi începe o rubrică de articole în care vreau să vorbim despre cum poate arăta viitorul. Cum vor evolua accesoriile, ce aspect vor ajunge să aibă oamenii, încotro ne vom îndrepta paşii, ce va fi moral şi imoral şi aşa mai departe. Sper ca rubrica să vă stârnească interesul şi să vă îndemne să fiţi cât mai activi în discuţiile pe aceste teme generoase.

Ce mai scriu? Nu există noutăţi faţă de săptămâna trecută, în sensul că lucrez la aceleaşi două texte – romanul Sindromul Charlotte (în colaborare cu Teodora Matei) şi povestirea din seria Vagabond. Plus lucrul la încă un proiect legat de trilogia Omul-fluture, dar acolo lucrurile sunt încă în fază incipientă, aşa că nu dau mai multe detalii. Ştiu, sunt sadic, mai bine nu ziceam nimic decât să arunc o pastilă. Dar nu m-am putut abţine.

În final, am avut parte de două bucurii, ambele legate de romanul Frontiera. Am descoperit zilele trecute pe Fan Fantasy Site o recenzie făcută în luna ianuarie primei ediţii a romanului, cea apărută în 2006 la Diasfera. Zice aşa:

Lumea creată de L.D.B. e foarte nouă, elemente fantasy împletite cu SF. O combinaţie interesantă ce merită încercată!

Restul articolului poate fi citit aici.

La rândul lui, Daniel Timariu vorbeşte pe Goodreads despre primul volum al ediţiei revizuite din 2017, apărută la Tritonic:

Un roman deosebit, cu valențe universale, ce ar merita tradus și făcut cunoscut tuturor iubitorilor genului SF.

Mulţumesc pentru ambele aprecieri. Mă bucur să văd că poveştile din Universul Frontierei plac. Vor mai veni şi altele la rând. Iar pentru cei care doresc Frontiera 1 & 2 (ediţia nouă) – o pot primi cu autograf. Doar lăsaţi un comentariu şi o modalitate de contact.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *