Povestiri, recenzii şi alte năzbâtii

Săptămâna care a trecut a consemnat apariţia cărţilor mele pe rafturile unei librării din Alba Iulia. De acum, cei care doresc să mă citească pot s-o facă cumpărând cărţile din Librăria Academica. Aceasta se adaugă librăriilor Eminescu şi Book&Co. din Bucureşti, precum şi, evident, celor online.

daniel-timariu-tenebre-cazul-laura

În numărul 75 / iunie 2017 al Gazetei SF mi-am permis să-mi dau cu părerea în legătură cu posibila importanţă a unui eveniment de talia East European Comic Con pentru piaţa românească de carte. Am făcut asta la sugestia redactorului-şef al revistei, Alexandru Lamba, care m-a onorat folosind articolul pe post de editorial. L-am denumit „Am scris o carte. Aşa, şi?”, iar dacă vreţi să-l citiţi, o puteţi face aici.

În acelaşi număr al publicaţiei respective am prezentat romanul lui Daniel Timariu Tenebre. Cazul Laura. Volumul a apărut în 2017 la editura Tritonic, în colecţia Fantasy, iar impresia pe care mi-a lăsat-o o găsiţi aici.

După o pauză îndelungată, revista Argos a revenit cu numărul 16 / primăvara 2017. În cadrul lui puteţi citi o nouă povestire scrisă de mine, Petale de satori, ce vorbeşte despre o societate a viitorului în care omenirea se află în pragul extincţiei, iar roboţii încearcă să înveţe cum pot deveni umani.

— Încă un rînd, Bill?

Îşi acoperi halba cu mîna.

— Ajunge pentru seara asta, John!

Barmanul gras se răsuci spre oglinda din spatele său, îşi trecu palma lată peste părul rar, apoi zîmbi trist. L-L ştia că şi-ar fi dorit să devină o vedetă de film, dar programarea era împotriva lui.

Ridică halba şi luă o gură din uleiul maroniu. Interfaţa gustativă îmbunătăţită îi permitea să simtă prezenţa unui condiment pe care, cu o săptămînă în urmă, ar fi fost incapabil să-l depisteze. Părea să-i înţepe limba, oferindu-i o uşoară senzaţie de durere plăcută.

În local intră un tînăr bărbos, urmat de un grup gălăgios. Componenţii acestuia se aşezară la o masă şi cerură un pachet de cărţi de joc. Unul dintre ei – un individ spătos, cu mustaţă ascuţită – îşi dădu jos de pe umeri îmbrăcămintea miţoasă. [citeşte mai departe]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *