Târgul de carte Alba Transilvana 2017

Îmi amintesc ce bucuros am fost când a avut loc prima ediţie a târgului de carte din Alba Iulia. Nu mă aşteptam ca un oraş aşa de mic să beneficieze vreodată de un eveniment de o asemenea importanţă. Anii au trecut, târgul s-a mutat dintr-un loc în altul, uneori mai strălucitor, alteori trecând ca o umbră.

În urmă cu trei ani, exact în perioada târgului, m-am întâlnit pentru prima oară cu Bogdan Hrib, editorul de la Tritonic. A fost un rendezvous scurt, de nici 10 minute, într-o benzinărie din Alba Iulia, unde se oprise în drumul să spre Cluj Napoca. Suficient pentru a obţine de la el promisiunea că se va uita pe manuscrisul Vraciului de pe norul interior. A urmat, un an mai târziu, participarea mea la târg în calitate de autor Tritonic. Iar apoi, un jalon bine fixat în programul meu şi al editurii.

Anul acesta am lansat volumul „Apărarea siciliană”, iar evenimentul a fost pe cât de frumos mă aşteptam. I-am avut alături pe Bogdan, pe Teodora Matei, Cezarina Anghilac şi Daniel Timariu, dar şi pe o tânără scriitoare din Alba Iulia – Maria Ileană – care, după două volume scoase în regie proprie, a intrat şi ea în echipa Tritonic. Lume multă la lansare, prezentări, glume, autografe, poze, creionarea câtorva proiecte şi, fireşte, discuţii şi vânzări la stand. Şi, pentru că tot am menţionat vânzările, iată cum arată podiumul cărţilor mele:

  1. Apărarea siciliană
  2. Vânătorii de capete
  3. Uneori, când visez…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *