Jurnal de bord 25

Săptămâna trecută am terminat de citit două cărţi: Dumnezeul din paharul cu votcă de Ioan Barb (căreia  i-am dat 3 stele pe Goodreads, adică „mi-a plăcut”) şi Chiriaş la Cluj de Marius Oliviu Iacob (2 stele = „a fost ok”). Ambele sunt mainstream şi, evident, asta nu le-a permis să se apropie prea mult de sufletul meu, însă la volum ul lui Ioan Barb am apreciat calitatea literară aparte.
Am reuşit, în sfârşit, să citesc şi să scriu despre povestirile apărute online în lunile aprilie, mai şi iunie în Gazeta SF. Am preferat să tratez separat fiecare revistă până recuperez întârzierea. Va urma Revista de suspans – sper că săptămâna asta. De asemenea, în revista Helion Online am scris despre romanul Haiganu. Fluviul Şoaptelor a lui Marian Coman, recenzie pe care o puteţi citi aici.
De ceva vreme particip la clubul de lectură LecturAlba, organizat în ultima miercuri a fiecărei luni de către Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia. Deja s-a coagulat un nucleu, iar discuţiile pe marginea textelor propuse pentru citit de la o întâlnire la alta devin tot mai interesante. Pentru iunie am discutat despre câteva creaţii ale lui I. D. Sârbu (De ce plânge mama şi Râsul şi plânsul nostru valah) – care, recunosc, nu m-au prins în mod deosebit în special pentru că prima dintre ele intră în categoria de care mă feresc ca dracu’ de tămâie, în urma traumelor suferite în copilărie din cauza celor trei orori – Singur pe lume, Cuore şi Oliver Twist. Va urma o pauză de două luni, din motive de concedii/vacanţe şi ne vom revedea la final de august.
Începând din iunie, în cadrul bibliotecii se organizează şi cercul de scriere creativă Verbum – un proiect demarat mai demult de Silvan Stâncel şi transferat acum în cadrul instituţiei. Am avut ocazia să ne prezentăm, să ne cunoaştem şi să intrăm în contact fiecare cu creaţiile celorlalţi. Primele semne sunt încurajatoare.
Scrisul merge mai departe, cu precizarea că atât Sindromul Charlotte, cât şi povestirea poliţistă au termen de predare în luna iulie. Prin urmare, în curând veţi avea ocazia să auziţi mai multe lucruri concrete, nu doar că „scriu la ele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *